Vitakraft® Safety

Sikkert legetøj – med garanti. Fordi vi elsker legetøj.

Vores dyrelegetøj er af førsteklasses kvalitet og opfylder alle de krav, der stilles til et omfattende kvalitetssikringskoncept. Derfor kan du være sikker på, at dine kæledyr, dine børn og du selv ikke udsættes for helbredsmæssige risici, mens I leger.

Testet for giftige blødgøringsmidler

For at plastiklegetøj til hunde og katte kan være elastisk, kan der tilsættes blødgøringsmidler. For på forhånd at udelukke, at vores legetøj udgør en sundhedsrisiko for mennesker og dyr, testes produkterne fra Vitakraft® grundigt for toksiske blødgøringsmidler. Desuden overholder Vitakraft® EU-kemikalieforordningen REACH: de blødgørende phthalater DEHP (diethylhexylphthalat), DBP (dibutylphthalat) og BBP (benzylbutylphthalat) må ikke forefindes i legetøj og babyprodukter i en koncentration på over 0,1 masseprocent. Vores legetøj betragtes som ugiftige for mennesker og dyr.

Overholder EU-normen om sikkerhedskrav til legetøj

Det er ikke kun kæledyr, men også børn der tiltrækkes af vores sjove legetøj i de mange forskellige farver. I tilfælde af, at også børn leger med dyrelegetøjet, har Vitakraft® sikret, at legetøjet på ingen måde er sundhedsskadeligt. Derfor opfylder vores legetøj ikke kun de krav, der stilles til dyrelegetøj, men også de høje krav, der stilles til børnelegetøj. Det fremgår af CE-mærkningen, der sikrer, at europæiske normer overholdes, og altså omfatter normen DIN EN 71 "Sikkerhed af legetøj", der er en del af CE-direktivet. Således kan vi – ved korrekt brug – garantere sikker leg for hunde og katte samt børn fra 3 år.

Fair produktion

BSCI (Business Social Compliance Initiative) er et initiativ, der er udsprunget af Foreign Trade Association (FTA), en sammenslutning af europæisk og international handel, der engagerer sig i handelsfrihed og ansvarlig handel. Målet er at skabe større gennemsigtighed om arbejdsbetingelserne i de internationale leveringskæder og at fremme socialt ansvarlige produktionsbetingelser som standardiserede audits for alle leverandører, jævnlig videreuddannelse og politisk indsats for at opnå langsigtede forbedringer. Vitakraft® har været medlem af FTA siden 2016 og arbejder således beviseligt og synligt for fair arbejdsbetingelser og arbejdssikkerhed i de lande, hvor vi køber og sælger vores varer. Udviklingen inden for de enkelte områder kontrolleres regelmæssigt af uafhængige institutter.