Ofte stillede spørgsmål om kaniner

Kanin DK

Vis alle svar
Skjul alle svar
 • Hvor store bliver kaniner?

  Kælekaniner ses i alle former og størrelser. Nogle af de store racer kan veje mellem 2.5kg og op til 7kg. De mindre racer som en Hollandsk dværg kanin og en hvid Hermelinkanin vejer derimod typisk ikke mere end 1.25 og 1.5kg.

  Da man ikke behøver at bruge særlige standarder, når man avler mindre kaniner, kan en større kanin ses en gang i mellem. Men det er faktisk ikke så relevant om en kanin tilhører den ene race eller den anden. Faktisk er kaniner af blandede racer tit nogle af de mest kærlige væsner, og de er ofte temmelig kønne!

 • Findes der et ”kanin sprog”?

  Kaniner laver sjældent lyde, som vi mennesker kan høre. Ikke desto mindre findes der alligevel et slags ”kanin sprog”, som mest af alt er et kropssprog. En undtagelse er knurren. Hvis du hører denne lyd, er det bedst at lade din kanin være alene.

  Det er også værd at lægge mærke til når kaninen stamper med bagpoten, da det er kaninens måde at signalere, at den mærker fare. En kanin, der stamper med poten, er nervøs af en eller anden grund, som vi måske ikke kender eller kan identificere. Dyr, der er meget forskræmte eller bange, vil ofte stampe, endda så ofte kan potten kan tage skade. Disse dyr har brug for et særligt roligt sted til deres bur og masser af blødt strøelse.

  Hvis en kanin slikker sin ejers hånd, kan dette betragtes, som en meget kærlig gestus. Kaninen reagerer ofte på denne måde, hvis den har modtaget kærlighed og omsorg. Og så er det selvfølgelig også et tegn på, at dyret fortsat gerne vil aes.

 • Hvordan kan man se, at ens kanin er drægtig?

  Drægtighed kan kun fastslås med sikkerhed ved en medicinsk test. Der er dog en række næsten pålidelige ledetråde, der kan fortælle, om en kanin er drægtig eller ej. Ca. en uge før fødslen vil hunnen begynde at bygge rede. Hø eller halmstrå vil blive samlet og stablet til en lille rede, som så bliver furet med pels. I den sidste tid af drægtigheden vil hunnen også blive noget tykkere, og du vil nogle gange være i stand til at mærke, at ungerne bevæger sig rundt i maven. Men det er umuligt at vide sig helt sikker, før ungerne er født.

  Drægtighed hos kælekaniner varer mellem 28 og 31 dage. Kort tid før den foreløbige fødselsdato bør buret rengøres igen, da hunnen ikke bør forstyrres efter fødslen.

 • Hvordan blev kaniner til kæledyr?

  De vilde kaniners oprindelige hjem var den Iberiske Halvø og dele af Nordafrika. Kaniner er holdt og opdrættet som kæledyr i tusinde år. Romerne anså kaninerne som kødkilder, men brugte dem også til jagtobjekter i "leporaria", som var udendørs indhegninger omringet af murer, hvor dyr frit kunne bevæge sig omkring og grave ordentlige huller. Senere i Europas munkeklostre hengav munkene sig til kaninopdræt, hvilket gjorde, at kaninerne hurtigt blev mere tillidsfulde men også meget større end deres vilde forfædre.

  De mindre kaninracer blev imidlertid først opdrættet i begyndelsen af det 20. århundrede. Indtil da blev de større racer foretrukket som kilder til kød. Den ældste mindste kaninrace er en hvid Hermelinkanin. Disse dyr og andre mindre racer blev senere hurtigt populære som kæledyr og ledsagerdyr. I dag er det de mindre racer, som er blevet meget populære kæledyr.

 • Har en kaninmor brug for hjælp?

  Det vigtigste en kaninmor har brug for, når hun opfostrer sine unger, er ro og fred. Et par dage før ungerne fødes, bør du rengøre buret grundigt og fure det med en masse Comfort Classic bundstrøelse. Et større bur kan fungere som en erstatning for den hule, unger i naturen fødes i.

  Så længe kaninungerne stadig er i reden, bør du forstyrre dem så lidt som muligt. Menneskers ”mærkelige” lugt kan irritere moderen og i værste tilfælde få hende til at forlade hendes unger. Det er nok bare en gang imellem at tjekke, at alt er, som det skal være, og mens du gør det, kan moderen blive distraheret med en særlig godbid.

  Omkring den tredje uge vil ungerne begynde alt spise fast føde. På det tidspunkt kan du for eksempel give dem VITA® Special Junior. Dette foder giver unge kaniner den helt rigtige start på, hvad der forhåbentlig bliver et langt og sundt liv!

 • Er kaniner gnavere?

  Kaniner er faktisk overhovedet ikke gnavere, skønt det ofte fejlagtigt antages.

  Gnaverordenen inkluderer hamstere men også mus og egern. Sammen med harer udgør kaniner en biologisk art, der hedder "lagomorpha" (stødtandede). De har imidlertid et vigtigt fællestræk med gnavere nemlig fortænderne, som fortsætter med at vokse hele dyrets liv. Disse må files og passes ved at spise hårdt foder for eksempel Kräcker®. Ellers bliver tænderne for lange, og det bliver svært for dyret at spise.

  Selvom tænderne på en gnaver og en ”lagomorpha” ligner hinanden, er der en stor forskel. Lige bag ved de øverste fortænder har kaniner og harer et ekstra par små fortænder også kaldet støttetænder.

 • Hvordan lever kaniner i naturen?

  Selvom opdræt af kaniner i fangenskab har foregået i et godt stykke tid, ligner de stadig deres vildtlevende forfædre. Vi har sikkert alle set vilde kaniner i naturen, hvilket næppe er overraskende, da de er yderst tilpasningsdygtige og har endda fulgt mennesker ind til de store byer!

  I naturen bygger kaninerne en koloni, der består at et net af underjordiske gange med masser af sammenkoblede passager og flere indgange og udgange. Her bor kaninerne sammen i kolonier, styret af en dominerende han og en dominerende hun.

  På deres naturlige levesteder foretrækker kaniner tørre, bakkede terræner med sandet eller gruset jord. Ungerne fødes og dies i en speciel kaninkoloni en slags ”børnehave”, som er ca. 200 meter fra resten af kolonien, og den har kun en indgang. En eller to gange om dagen kommer moderen på besøg for at die ungerne.

 • Kan jeg holde en hund og kanin sammen?

  Alle kæledyr er individer med deres egne personligheder, så det er aldrig let at sige med sikkerhed, hvordan et dyr præcist vil reagere. Du bør selvfølgelig være varsom, når du introducerer en hund og en kanin for første gang, da kaniner stadig er et typisk byttedyr for vilde hunde.

  Men der er heldigvis mange hunde, der ikke har et særligt stærkt jagtinstinkt. Det gør det naturligvis lettere at bo sammen. Nogle hunde har prøvet at undervurdere en kanin og fået et ordentligt slag på snuden for at have gjort det. Efter sådan en omgang vil kæledyrene i de fleste tilfælde forsøge at undgå hinanden.

  Hvis de vænner sig til hinanden fra en ung alder, kan de blive rigtig gode venner og endda putte sig ind til hinanden, når de sover. Du bør dog kun efterlade to dyr uden opsyn, hvis du er fuldstændig sikker på, at din hund kan opføre sig ordentligt.

 • Hvordan gør jeg min kanin stueren?

  Mange kaniner bliver stuerene. Ved enkelte kaniner behøver du slet ikke have en afføringskasse eller hjørnetoilet. I naturen søger kaniner gang på gang de samme steder til at gå på toilet, og denne adfærd gentages hos mange kælekaniner.

  Hvis dyrene har adgang til deres bur, mens de løber frit rundt, vil mange af dem bruge toilethjørnet i det.

  Nogle bruger også en kattebakke. Put gerne bundstrøelse og lidt halm fra toilethjørnet i denne flade plastik bakke i din kanins bur, og duften vil ofte være nok til at forklare dit kæledyr, hvad denne bakke er tænkt til.

  Hvis kaninen allerede har brugt et særligt hjørne i værelset gentagne gange som toilet, er det her det bedste sted at stille afføringsbakken. Når først kaninen har fundet sit yndlingssted, er det svært at ændre dens vaner.

 • Hvad kan jeg gøre, hvis mine kaniner slås?

  Kaniner er sociale dyr, der ikke kan lide at være alene. På trods af det kan slåskampe, om hvem der bestemmer, bryde ud, især mellem dyr af samme køn. I naturen kan det besejrede dyr let komme væk fra et dyr med en højere rang. Men det er selvfølgelig umuligt i et kaninbur.

  Kælekaniner kommer bedre ud af det med hinanden, hvis de har kendt hinanden fra en ung alder, og så kan du fint holde to hunner eller endda to hanner sammen i det samme bur. Det er en god ide særligt at få han kaninerne neutraliseret.

  Hvis du gerne vil have to ældre dyr vænnet til hinanden, har du brug for en masse tålmodighed. Først og fremmest må kaninerne vænne sig til duften af hinanden. Det første møde må foregå på neutral grund, ellers vil den ”første” dyr forsøge at forsvare dens territorium mod den nyankomne.

 • Hvornår fryser kaniner?

  Kaniner er ikke særlig sensitive overfor kulde, selv temperaturer under frysepunktet generer dem ikke. Hvad de ikke bryder sig så meget om, er voldsom hede. Her vil de oftest ligge i et hjørne og undgå al form for bevægelse og gispe meget.

  Faktisk kan kaniner holdes udenfor hele året rundt, ligesom de også lever udenfor i naturen. I naturen har kaniner dog et net af underjordiske gange, hvor der er lidt varmere. Kaniner i udendørs indhegninger, bør derfor have et lille bur, som de kan sove i, og hvor der er en masse Vita Verde® Alpehø, der giver varmen. Hvis det bliver meget koldt, bør du huske, at frisk foder bliver uspiseligt, og drikkevandet kan fryse. I vintermånederne er det derfor bedre at give din kanin mindre portioner foder flere gange om dagen og fylde drikkeflasken hver gang med varmt vand.

 • Hvad giver en god udendørs løbetur?

  Et robust byggeri af trælister og lidt hønsenet kan give en god udendørs løbetur. Udover motion får kaninerne også mulighed for at spise frisk græs fra haven, og indhegningen forhindrer dem i at undslippe i buskene.

  Hvis indhegningen er åben i toppen og bunden, er det vigtigt at holde godt øje med dine kæledyr. Fra oven udgør rovfugle den største fare. Og med et hurtigt tilløb kan en kanin også hoppe over kanten af indhegningen. Kun et fast tag kan forebygge dette.

  Hvis du vil forhindre, at en kanin uden opsyn graver dybe tunneller, kan du også dække gulvet med hønsenet, men det er kun en midlertidig løsning. En anden lidt dyrere løsning er at bruge specielle sten til at dække gulvet på indhegningen. Brug sten med store huller i midten og læg dem med store mellemrum, så græsset gror op mellem stenene og forhindrer kaninen at grave sig fri.

 • Skal kaniner have hjælp med at pleje deres pels?

  Kaniner er renlige dyr, der godt at lide at pleje deres pels og holde sig rene. Du kan alligevel altid give dem lidt hjælp med at ordne deres pels. En korthåret kanin bør børstes en gang om ugen og langhårede kaniner mere regelmæssigt. Når kaninen fælder, bør du også børste dem lidt oftere, så nogle af hårene fjernes, og kaninens hud bliver masseret. Ved at fjerne de løse hår forhindrer du også dyret i at sluge for mange hår, når den rengør sig selv, hvilket kan skabe fordøjelsesproblemer. Derudover hjælper en bedre cirkulation med at få en ny fantastisk pels til at vokse. Dertil holder de fleste kaniner virkelig meget af en god gang børste-massage!

  En forudsætning for sund hud og smuk pels er en afbalanceret kost. Hud og pelsproblemer kan ofte være et tegn på underskud. Vitakrafts varierede sortiment af produkter gør det meget let at give din kanin det rette sunde foder.

 • Hvordan holder jeg min kanin ren?

  Det er let at holde din kanins omgivelser hygiejniske med de mange Vitakraft produkter, der er til rådighed. Trækasser er ikke egnede som kaninbure og bør undgås. Kaninbure bør have et plastik gulv, da træ absorberer urin og kan blive grobund for bakterier.

  Alt afhængig af størrelsen på dit kaninbur og antallet af kaniner bør buret rengøres en eller to gange om ugen. Vand med sæbe kan bruges. I det rene kaninbur kan du så lægge et tykt lag Comfort classic strøelse. Da det er et naturprodukt lavet af ubehandlet træ, absorberer det lugte og fugt. Vita Verde® Alpehø kan også tilføjes i kaninburet. Det er dog til at spise, og det er bedst at placere det i en høhæk.

  Et blødt underlag er meget vigtigt for kælekaniner, da de har meget følsomme poter på trods at deres tykke pels.

 • Hvordan kan jeg selv klippe kløerne?

  Hvis det skal være helt ideelt, bør du lade en opdrætter, en dyrehandler eller en dyrlæge klippe kløerne første gang. Herefter kan du selv starte på at gøre det.

  Brug en særlig neglesaks til at klippe dit kæledyrs kløer. Kløerne indeholder følsomme blodkar, som du skal passe meget på ikke at skade, så klip under ingen omstændigheder for meget af. Det er tydeligt at se blodårerne på dyr med hvide poter. Men ved mørkere farvede dyr må du være lidt mere forsigtig og klip kun lidt af ad gangen. Det er vigtigt at holde kaninen forholdsvist fast, når du klipper, så du forhindrer den i at sprælle. Her går det lettere, hvis du får assistance, så én person holder dyret og én person klipper kløerne.

  Hvis du lader din kanin løbe frit rundt i haven, behøver du slet ikke at klippe kløerne så ofte, fordi det at løbe på et naturligt underlag og især at grave huller hjælper med at holde dem korte.

 • Har kaniner brug for et bur?

  I naturen graver vildtlevende kaniner underjordiske kaninkolonier, hvor de kan søge tilflugt, når der er fare på færde. Vores kælekaniner vil også gerne have et hulrum, hvor de kan trække sig tilbage. Et bur er derfor det ideelle udstyr til at holde kælekaniner.

  En kanin, der i begyndelsen stadig er en smule sky, vil have tendens til at trække sig oftere ind i sit bur. Med lidt tålmodighed og kærlighed vil den snart få tillid til mennesker. Vejen frem er helt sikkert ikke at fjerne det forsagte dyrs bur, så den ikke kan løbe i skjul. Det betyder ikke, at kæledyret automatisk bliver mere tam.

  Og hvad mere er, nysgerrige kaniner kan godt lide at springe op på burets tag og bruge det som udkig.

 • Hvordan transporter jeg en kanin?

  Før eller senere får kaninejere brug for at transportere deres kæledyr over en kortere eller længere distance, om det er at tage dem med på ferie eller til dyrlægen. Hvis kæledyret skal overleve disse ture uskadt, skal du huske på et par ting. Dyrehandlere sælger for eksempel en række meget gode transportbure. For at kaninen skal føle sig tryg, må transportburet have et mørkt hjørne, hvor dyret kan trække sig tilbage. Lidt brugt strøelse fra kaninburet giver transportburet en velkendt duft.

  Lange bilture kan være en prøvelse for nogle kaniner. På grund af deres udviklede balance og høresans kan de lide af alvorlig rejsesyge og ligge fladt i et hjørne og gispe. Det er tegn på, at det er tid til at tage en pause. Det er bedst ikke at give dit dyr vand på rejsen, da det højst sandsynligt vil blive spildt. Et par stykker frisk og saftigt frugt eller grønt er et godt alternativ i stedet.

 • Er pap eller papir giftigt?

  I princippet er pap eller papir faktisk ikke farligt. Fibrene, som det er lavet af, ligner de fibre, der er i hø. Men da papir også ofte indeholder farve og limprodukter, som kan blive spist af kaninen, kan hyppig fodring eller store mængder være skadelige. For at være på den sikre side er det derfor ikke en god ide at lade printet papir eller papir, der indeholder limproduktion, ligge omkring i huset, mens kaninen løber frit rundt.

 • Kan jeg plukke vilde planter til mit kæledyr?

  Vilde planter, som man kan plukke udenfor, giver et værdifuldt supplement og tilføjer variation til dit kæledyrs foder.

  Det er meget vigtigt, at disse planter er uden forurenende stoffer. Undgå derfor planter der er blevet sprøjtet med pesticider, og de planter som du kan plukke i grøftekanter langs veje. Giftstoffer og biludstødningsgasser vil kunne skade kaninerne.

  Mælkebøtter er særlig populære hos kaniner og forholdsvis let at genkende. Men der er også andre mindre kendte planter, som også er perfekt egnede, som for eksempel skvalderkål, skovsyre, vejbred, fuglegræs, tusindfryd og selvfølgelig alt græs. Du bør aldrig give dit kæledyr planter, som du ikke kender, da giftige planter kan skade kaninen.

 • Hvad er det bedste foder til min kanin?

  Sundt foder, der er lavet specielt til kaniner, er nøglen til at give din kanin et langt og sundt liv.

  Ligesom alle kæledyr stammer kaniner fra vilde dyr. Over tid har vilde kaniner udviklet en særlig måde at spise og leve på. På trods af at de er blevet opdrættet i fangenskab i mange år, har kæledyrskaniner stadig mange ligheder med deres vilde forfædre. Naturen bør derfor altid være forbillede, når man fodrer kæledyrskaniner.

  Især Vitakrafts hovedfoder imødekommer dyrenes naturlige behov og indeholder alle de vigtige næringsstoffer, som de har brug for. Derudover har kæledyrskaniner også brug for friske fødevarer, som gulerødder, æbler eller mælkebøtter. Fri adgang til hø og frisk drikkevand bør også være en selvfølgelighed.

  Fordi kaniner af natur er vant til at bruge lang tid og mange kræfter og energi på at finde deres foder, har de brug for en erstatning for dette, når de holdes som kæledyr. Ellers keder de sig og bliver sløve! Originale Vitakraft Kräcker® gnavestænger er perfekte til dette formål, da kæledyret må arbejde hårdere for føden, når de gnaver på disse lækre gnaverstænger.

 • Hvorfor spiser kaniner deres afføring?

  En kanins fordøjelsessystem producerer to forskellige slags afføring. Normal afføring (faeces) der er fast og rund, og Cecotropes der er en anelse blødere. Cecotropes er også kendt som natfeces og udskilles typisk om natten og spises umiddelbart herefter af dyret. Denne slags afføring indeholder vigtige næringsstoffer som for eksempel vitamin B, som kaninen kun kan optage, efter de har passeret gennem fordøjelsessystemet for anden gang. Hvis du forhindrer din kanin i at spise sin cecotropes, kan den begynde at udvise tegn på mangel af vitaminer.

  Derudover indeholder det også værdifulde mavebakterier, som genintroduceres til kroppen, når det spises. Disse mavebakterier er også meget vigtige, da kaninen uden dem ikke er i stand til at fordøje sit foder ordentligt.

 • Min kanin har dobbelthage. Er den for fed?

  Ikke nødvendigvis. Det er kendt som ”pludderkød” og er løst hud under halsen. Hos nogle kaninracer udgør ”pludderkøddet” en del af racestandarden og er derfor ikke nødvendigvis et tegn på, at dit kæledyr er overvægtig.

  Mindre kaninracer eller dværgkaniner vejer typisk op til 1.5 kg. Men mange af de kaniner, der holdes som kæledyr, er selvfølgelig ikke altid mindre kaninracer eller dværgkaniner og kan derfor godt veje betydeligt mere end dette.

  Hvis en kanin virkelig er overvægtig, kan du reducere mængden af det foder, som du giver. Men gør det kun lidt ad gangen og gå langsomt til værks for at undgå fordøjelsesproblemer. Tilstrækkeligt hø som Vita Verde® Alpehø bør altid være tilgængeligt for dyret. Kaniner har brug for dette grovfoder til deres fordøjelse. Motion er selvfølgelig også meget vigtigt for overvægtige kæledyr, og derfor er det absolut nødvendigt, at du lukker dit kæledyr ud af buret hver dag, så den kan løbe frit rundt.

  Til dyr med tendens til overvægt kan vi særligt anbefale Emotion® Sensitive Selection. På grund af det lavere energiindhold i dette foder er det ikke nødvendigt at reducere mængden af det foder, som du giver til dit kæledyr, og de kan derfor fortsætte med at spise deres normale portion.

 • Hvorfor er varedeklarationen på emballagen nogle gange forskellig fra det, der står på hjemmesiden?

  Vi ændrer af og til på varedeklarationerne i overensstemmelse med lovmæssige ændringer af regler eller for at gøre foderet endnu mere velsmagende for dyrene. Disse ændringer betyder naturligvis, at produkternes emballage også skal justeres. Det kan også være, at nye lovmæssige ændringer vedrørende dyrefoder kun gælder varedeklarationen, og at opskriften derfor ikke behøver at blive ændret. I sådanne tilfælde ændrer vi også på produktets emballage.

  Når det er nødvendigt, kan vi hurtigt opdatere informationer og ændre billeder online, men det tager længere tid med detailhandlen, og derfor kan man nogle gange i perioder finde både nye og gamle opskrifter samt nye og gamle emballager i butikkerne.

 • Er der sukker i kaninfoder? Er det tilladt?

  Vidste du, at de fleste Vitakraft-produkter til gnavere og kaniner produceres ved hjælp af sukkerfrie opskrifter? Faktisk er der i 95 % af vores hovedfoder ikke tilføjet sukker!

  For objektivt at kunne diskutere sukker og dets vigtighed er det først og fremmest vigtigt at kende til de mange forskellige typer af sukker. De mest almindelige kendte er frugtsukker, druesukker og laktose. Udover at have forskellig oprindelse har de også forskellige kemiske strukturer. Sukker er en naturlig del af alle fødevarer, og det er også et naturligt produkt af planters fotosyntese, og alle levende væsner har brug for denne energikilde. Sukkeret konsumeres enten direkte eller bliver frigivet af andre kulhydrater under stofskifte.

  Selv hø indeholder sukker (fructan), som er den vigtigste energilagring af polysaccharider i græsser. Nogle græsser fundet i naturen kan have et fructan indhold, der er højere end 10%. Det er derfor ikke muligt at fodre kaniner med sukkerfrit foder, og det vil heller ikke være egnet eller sundt for dem. Det, der er vigtigt, er altid den samlede sammensætning af foderet og mængden af de individuelle næringsstoffer.

  Hvis du af princip gerne vil fodre med sukkerfrie opskrifter, tilbyder Vitakraft et enormt udvalg. Der tilsættes ikke sukker til de fleste Vitakraft produkter, især ikke dem som fodres i større mængder, hvilket er det meste hovedfoder med andre ord.

  Hvis sukker tilsættes, hvilket nogle gange er nødvendigt for eksempel af tekniske grunde, er vi særligt opmærksomme på at sikre at sukkerindholdet/ den samlede mængde holdes lavt og passende. Derudover garanterer vores opskrifter, det råmateriale samt de sukkervarianter, som vi bruger, let fordøjelighed.

 • Kan kaniner spise kornprodukter?

  Ja, kornprodukter kan være en meget værdifuld energikilde især for kæledyrskaniner. Fra et videnskabeligt synspunkt er der heller ikke nogen reel grund til at udelade kornprodukter i kaninfoder. Trods udsagn, der påstår det modsatte, er kornprodukter, set fra et fysiologisk og ernæringsmæssigt perspektiv ikke bevist at være skadeligt, forudsat at det gives i de rigtige mængder.

  Og det er vi selvfølgelig meget opmærksomme på! Det vigtigste er at betragte produktets overordnede sammensætning og kæledyrets foder som en helhed.

  Hos mennesker er det almindelig kendt, at der er forskellige diætmuligheder tilgængelige. Nogle af os er for eksempel vegetarer, andre lever efter kostkombinering, mens andre igen spiser ret almindeligt. Når det sammensættes rigtigt, kan alt mad være sundt og rigtigt. Og det er præcis det samme med dyr. Alt afhængig af den pågældende arts ernæringsmæssige og fysiologiske behov, kan forskellige fødevarer overvejes, hvis de selvfølgelig passer til både dyret og dets ejer.

  Med dette i tankerne producerer Vitakraft et enormt sortiment af produkter og foder til kæledyr, som muliggør, at alle kæledyrsejere finder det rigtige produkt, der passer det fodringssystem, som han eller hun har valgt til sit kæledyr. For eksempel kan kaniner også fodres med fuldstændig kornfrit foder, som er foder, der hverken indeholder korn, kornmel eller klid. Til denne type af fodring anbefaler vi Emotion® Sensitive Selection, Emotion® Pure Nature, LIFE Wellness eller produkter fra Vita Verde® udvalget.

 • Hvor stort bør et kaninbur være?

  Som stort som muligt! Kaniner holder af at bevæge sig meget rundt, løbe og hoppe. Jo mere plads de har til rådighed til at gøre dette, jo bedre.

  Nogle kaninejere holder deres kæledyr i store indhegninger i haven, mens andre har afsat et helt værelse til dem. Når det ikke er muligt, så er et stort og egnet bur til kaninen også et sikkert og meget fint hjem. Men glem ikke at masser af motion er vigtigt!