Hyppigt stillede spørgsmål

Hamstere DK

Vis alle svar
Skjul alle svar
  • Hvordan kan jeg kende forskel på en han og en hun?

    Med fuldvoksne hamstere er det let at kende forskel. Hunnen har en rund bagende, hvorimod hannens bagende er lidt længere og ender i en spids. Ved yngre dyr er denne forskel ikke så tydelig. Her kan man kigge på afstanden mellem anus og kønsåbning. Afstanden er større hos hanner end hos hunner.

    Den mindst stressende måde at afgøre kønnet på din hamster er ved at placere den på en gennemsigtig overflade for eksempel i et transportbur lavet af transparent plastik eller på et glasbord, hvilket giver dig mulighed for at tjekke dyret fra neden, uden at du behøver at vende den om.

    En erfaren dyrehandler eller opdrætter kan kønsbestemme en hamster ret hurtigt og på en sikker måde, så du med det samme ved, hvilket slags navn du skal kigge efter. Men nogle gange kan det ske, at en Paul må omdøbes til Paula.

  • Hvordan blev Guldhamstere til kæledyr?

    I 1930 fandt en professor en hamsterrede, mens han var på ekskursion med sine studerende i det område, som vi i dag kender som Syrien. Da de gravede, fandt de en hunhamster med unger i en rede ca. 2.4 m under jorden. Der var ca. mellem otte og tolv unger.

    Det var sådan, at Guldhamsterne fandt deres vej til Jerusalems universitet, hvor de derefter blev opdrættet. De formerede sig så hurtigt, at nogle af dyrene hurtigt blev givet til andre universiteter og andre forskningsinstitutter i for eksempel Storbritannien og Amerika.

    I dag findes der millioner af hamstere overalt i verden. På grund af selektiv avl kan de se meget forskellige ud. Der er stribede, sorte, hvide, flødefarvede og brogede typer, den langhårede Teddy hamster og mange andre. Men lige forskellige som de alle ser ud, så har de en ting til fælles. De nedkommer alle fra de samme dyr, som blev fundet i Syrien i 1930.

  • Hvorfor har hamstere kæbepose?

    Fordi de er meget praktiske. Hamstere har to kæbeposer, som sidder til venstre og højre for munden som store elastiske hudposer.

    Hvis hamsteren finder store mængder af føde, vil den fylde kæbeposerne med det og tage det med tilbage til sit hjem. Når den er hjemme igen, tømmer den poserne ved at trykke på dem. Denne hamstring giver rigtig god mening i naturen, da hamsteren så ikke behøver at sulte, hvis den ikke kan finde noget at spise.

    Hamstere der holdes som kæledyr behøver ikke at hamstre, da de får foder hver dag. Ikke desto mindre bevarer de denne adfærd, da den er medfødt.

  • Hvordan lærer hamsteren at bruge hamsterhjulet?

    De fleste hamstere vil lære at bruge hamsterhjulet helt selv. Skulle hamsteren ikke lære det med det samme, kan du hjælpe den i gang ved at placere den i hamsterhjulet. På et tidspunkt vil den endelig tage et par skridt og forstå, hvordan hamsterhjulet fungerer.

    Hvis du hjælper den på denne måde, bør du være forsigtig og ikke tvinge den på nogen måde ved for eksempel af blokere udgangen eller ved at selv at dreje på hjulet, når hamsteren er i det. Risikoen for skade er alt for stor, og hamsteren vil blive ængstelig og vil kunne huske oplevelsen på et senere tidspunkt og simpelthen helt undgå hjulet i fremtiden.

    Nogle hamstere vænner sig aldrig til at løbe i hamsterhjulet på trods af alle dine velmenende anstrengelser. Så kan du i stedet tilbyde dem andre aktiviteter som for eksempel klatreaktiviteter, og selvfølgelig bør du også jævnligt lade dem løbe frit rundt.

  • Hvorfor gnaver min hamster i burets kant?

    Hamstere vil fra tid til anden gnave i deres bur, når de for eksempel ikke har andet at give sig til. Som gnavere leder hamstere altid efter noget hårdt, som de kan gnave i. Det gør de blandt andet for at pleje deres fortænder, som aldrig holder op med at vokse.

    Hamstere bør derfor altid få noget sundt, som de kan gnave i og gumle på indeni buret. Lækre Kräcker® gnaverstænger er perfekte. Friske kviste fra frugttræer, der ikke er sprøjtet med pesticider, er også meget gode til at tilfredsstille din hamsters trang til at gnave. At gnave forebygger også kedsomhed, hvilket er en anden mulig årsag til, at din hamster gnaver i sit bur. Al form for aktivitet er vigtig, herunder muligheden for at klatre, et hamsterhjul og først og fremmest masser af plads.

  • Bør en hamster have lov til at løbe frit rundt i haven?

    Vi bliver ofte spurgt, om man bør give sin hamster lov til at løbe frit rundt i haven, ligesom man for eksempel sagtens kan gøre det med kaniner og marsvin. Det er bestemt muligt, men der er dog et par ting, som du bør være opmærksom på.

    Guldhamstere kommer fra varme ørkenområder, og de bør derfor naturligvis kun lukkes ud i varmt vejr. Derudover må jorden være helt tør. Hvis ikke kan en hamster blive ængstelig, og den vil kunne blive forkølet.

    De fleste hamstere er meget hurtige løbere. Det er derfor bedst ikke at lade dem løbe frit rundt udenfor, men i stedet i en lille indhegning. En let og simpel mulighed er at placere toppen af buret på et jævnt stykke jord. Her kan hamsteren løbe rundt og sniffe til, hvad den finder. Sidst men ikke mindst bør hamsteren ikke efterlades uden opsyn, da den er i stand til at grave underjordiske gange, og så bliver det ikke let at få den ud igen.

  • Hvilket redemateriale bør jeg give min hamster?

    I naturen samler en hamster alle former for tørt græs og blade sammen til at fore hulens soveværelse.

    Du bør derfor også sørge for, at dit kæledyr har materiale til rådighed, så den kan lave sin sovekasse. Selvfølgelig har alle hamstere forskellige præferencer. Det blødeste og mest lune naturmateriale er Dreamy soft hamsterseng, som er ren bomuld og foretrækkes af de fleste dyr. Alle, som vil være helt sikre, bør også tilbyde deres hamstere for eksempel Vita Verde® Alpehø og Comfort Golden strøelse. Det tager ikke en hamster lang tid at trække det materiale, den foretrækker, ind i dens sovekasse. Nogle hamstere bruger også gerne først hø og så bomuld bagefter. Derudover har hamsteren brug for hjælp til at bygge og fore hulen. Alt hvad du skal gøre, er at placere materialet i buret. Den hårdtarbejdende gnaver vil gøre resten af arbejdet selv.

  • Hvad bør jeg gøre, når jeg bringer en ny hamster med hjem?

    Når du køber en hamster, er der lidt forskelligt, du kan gøre, så hamsteren falder hurtigere til.

    Du kan starte med at anbringe lidt strøelse fra dets gamle bur fra dyrehandleren eller opdrætteren i transportburet. Den velkendte lugt vil gøre hamsteren roligere. Når I er kommet hjem, kan du anbringe transportburet i det allerede indrettede bur, så hamsteren frit kan gå ind i dens nye bolig, når den er klar. I starten vil den naturligvis være en anelse usikker. Alt er ukendt, dens nye bur, de nye lugte osv. I de første par dage bør du derfor være lidt tilbageholden. Det bedste er at give dyret lidt fred. Når først hamsteren har sovet, spist og haft tid til at inspicere dens nye hjem, kan du starte med at vænne den til dig ved for eksempel at lade den sniffe til din hånd eller ved at tilbyde den en godbid.

  • Hvordan kan jeg hjælpe min hamster med at pleje dens pels?

    Hamstere er renlige dyr, der ofte og grundigt rengør sig selv. Teddy hamsteren kan dog godt blive lidt overvældet af at pleje pelsen og har brug for lidt hjælp. Nogle gange kan den få små sammenfiltringer i den lange silkebløde pels. Disse bør helst fjernes, da de ellers kan blive større. Gradvist vil hele pelsen sammenfiltre, og hamsteren vil så ikke længere selv være i stand til at rengøre sig.

    Mindre totter kan typisk børstes forsigtigt ud, men større totter må klippes med en saks. For at forhindre, at hamsteren kommer til skade, er det vigtigt at gå forsigtigt til værks.

    Bemærk at halmpiller er en særlig praktisk strøelse til langhårede Teddy hamstere, da de ikke sætter sig fast til pelsen.

  • Hamstere kan godt lide at grave underjordiske gange. Er det en god idé at lade dem gøre det?

    Vildtlevende hamstere graver lange underjordiske gange og små huler. At grave er i dyrets natur.

    I de fleste hamsterbure kan hamsteren ridse og skrabe lidt, men den kan ikke grave særligt dybt. Her kan en sandkasse være en god hjælp, og det giver hamsteren lidt variation.

    Når du skal lave en sandkasse, har du i princippet bare brug for en høj kasse med forskelligt materiale, hvori dyret kan grave. Sand er velegnet, men du kan også bruge strøelse til kæledyr, tørre blade eller små stykker af papir uden print. For at gøre det mere interessant for din hamster kan du blande de forskellige materialer eller lave forskellige lag. Godbidder gemt imellem lagene er en god belønning til den hårdt arbejdende hamster.

    Alt afhængig af størrelsen på hamsterburet kan du placere sandkassen indenfor eller udenfor.

  • Skal hamstere have hjælp til at pleje deres tænder?

    Hamstere har fortænder, der aldrig stopper med at vokse. Til at forkorte og slibe tænderne har dit kæledyr brug for noget, som den kan gnave i. Hvis tænderne vokser sig for lange, vil dyret nemlig have svært ved at spise. I sådanne tilfælde er det kun en dyrlæge, der kan hjælpe dig med at forkorte tænderne.

    Produkter som de lækre Kräcker® gnaverstænger, hvor dyret virkelig skal gnave for at få føden, er perfekte til pleje af tænder. Udover at give hamsteren mulighed for selv at pleje sine tænder holder gnaverstænger den også særdeles underholdt.

    Hamstere vil også med glæde gnave i træ. For at forhindre at de gnaver i deres bur, kan du give dem friske kviste fra for eksempel frugttræer. Men husk ikke at give den kviste fra træer, der har været sprøjtet med pesticider eller som står i vejkanter. Kemikalierne og de forurenende stoffer er ikke sunde for dem.

    Og hvad mere er, så er der også gnavetræ inde i Kräcker® gnaverstænger. Du kan derfor roligt efterlade den afgnavede Kräcker® i hamsterburet, og dit kæledyr vil med glæde slibe dens tænder på den.

  • Hvordan underholder jeg min hamster?

    Guldhamstere er intelligente og dygtige smådyr, der bruger disse egenskaber i naturen til at søge efter føde.

    Hvis en hamster, som holdes som kæledyr, ikke skal kede sig, har den brug for nogle aktiviteter, som kan underholde den. Hamsterburet bør for eksempel være udstyret med mange muligheder for at klatre. Grene og kviste fra løvtræer giver mange gode muligheder til dette. Et hamsterhjul giver også dit kæledyr mulighed for at holde sig aktiv.

    Og alle hamstere kan godt lide sandkasser. Vildtlevende hamstere graver underjordiske gange, som er flere meter lange! En lille kasse eller æske fyldt med halm eller sand giver den mulighed for virkelig at komme på arbejde.

    At søge efter foder kan også give din hamster afveksling. Du kan hjælpe den på vej ved at sprede foderet rundt i buret og undtagelsesvis ikke at bruge foderskålen. Eller du kan placere en godbid et sted, hvor hamsteren må strække sig efter den som for eksempel på en af de øverste grene i klatretræet.

  • Bliver en Guldhamster nogensinde ensom?

    Guldhamstere er enspændere af natur. Når to hamstere, der ikke kender hinanden, mødes, vil de i de fleste tilfælde straks begynde at slås for at jage rivalen væk fra deres territorium. Det er nogle gange muligt at holde to hunner – to søstre eller mor og datter – sammen i et bur. I disse tilfælde må de have masser af plads og helst to sovekasser og fodreskåle.

    Guldhamstere er mest rolige, når de ikke behøver at dele deres hjem.

    Det er derfor usandsynligt, at en hamster vil kede sig. Det er meget vigtigt for alle små gnavere, at de har noget, der kan underholde dem. Et hamsterbur bør derfor være udstyret med et hamsterhjul samt med mange forskellige muligheder for at klatre. Derudover er det vigtigt at give hamsteren mulighed for en daglig løbetur og give den noget lækkert at gnave i som for eksempel Kräcker® gnaverstang.

  • Hvordan holdes hamsterburet rent?

    Sammenlignet med andre kæledyr roder eller tilsøler en hamster ganske lidt. Men selvom hamsterburet ser rent ud, bør du rengøre det grundigt en gang om ugen, da bakterier i et beskidt hamsterbur kan formere sig. Hvis hamsteren bruger en toiletbakke til gnavere, behøver du bare at rengøre denne og vente et par dage med resten af buret. Madrester fra friske fødevarer bør fjernes hver dag. Når du skal rengøre dit bur og din hamsterbakke, bør du bruge sæbevand.

    I det rene hamsterbur kan du strø med et tykt lag Comfort classic strøelse. Det er et naturprodukt, der er lavet af ubehandlet blødt træ, der absorberer lugte og fugt. Halmpiller er særdeles gode til langhårede Teddy hamstere. Det sætter sig ikke fast i pelsen, og derfor bliver det lettere for hamsteren at rengøre sig selv.

  • Hvordan bærer jeg en hamster korrekt?

    At løfte en hamster op er faktisk ret simpelt. Men for at undgå at du gør det spinkle lille dyr fortræd eller stresser den unødvendigt, må du lære at gøre det ordentligt.

    Indtil hamsteren er blevet helt tam, er det bedst at løfte den op ved hjælp af en lille beholder eller noget sammenrullet karton. Af nysgerrighed vil den villigt gå ind eller lade sig skubbe ind. En tam hamster vil for det meste selv klatre op på sin ejers hånd, da den ved, at nu er det tid til at lege eller få en løbetur. Når hamsteren sidder på din håndoverflade, kan du sikre den med din anden hånd, som kan holdes over dyret og derved danne en lille hule.

    Du kan også tage en hamster op i nakkepelsen. Dette vil ikke forårsage fysiske skader, da dens hud er meget elastisk. Men det vil ofte få hamsteren til at kæmpe, og det kan gøre den ret vred. Hvis du ikke ønsker at miste hamsterens tillid, skal du ikke bruge denne metode.

  • Må en hamster blive vasket?

    I naturen lever Guldhamstere i tørre områder, hvor de ingen muligheder har for at bade. Hvis en hamster bades, bliver dets silkebløde pels fuldstændig gennemblødt, og den vil kun langsomt tørre igen. Og du kan ikke bare tørre den spinkele hamster med et håndklæde eller en hårtørrer. Vær også opmærksom på, at når en hamster er våd, vil den meget hurtig blive kold. Hamstere bør derfor aldrig blive vasket.

    I øvrigt er der heller ikke nogen grund til at børste en hamster, da den godt kan pleje sin pels helt uden hjælp. Teddy hamstere kan godt børstes en gang imellem med en meget blød børste.

    Hvis hamsteren bliver beskidt, behøver du ikke at bekymre dig. Den vasker sig selv og vil hurtigt blive ren igen. I de værste tilfælde vil det beskidte hår gro ud igen. Ved de langhårede dyr kan du forsigtigt klippe skidt eller sammenfiltret pels.

    Hvis hamsterens ende bliver beskidt, vil det højst sandsynligt være et tegn på, at den har diarré. I disse tilfælde bør du søge rådgivning hos en dyrlæge.

  • Må jeg vække min hamster om dagen?

    Hamstere er af natur natdyr, der bliver aktive ved skumringstid, og de vågner kun op om aftenen og forlader deres gemmested. Det kan godt være, at vores hamstere ikke længere er vilde dyr, men de har stadig mange af deres oprindelige egenskaber. Da alle hamstere har deres helt egen personlighed, kan det være, at nogle hamstere vågner op sent om eftermiddagen, mens andre først vågner om aftenen.                              

    Det bedste at gøre er at respektere dyrets naturlige rytme. Hvis du konstant vækker en hamster for tidligt, vil den blive stresset, hvilket er meget usundt, og det kan i værste tilfælde forkorte dyrets liv. Hamsterburet bør derfor placeres på et roligt sted om dagen.

  • Hvor meget foder har hamsteren brug for?

    Præcis som med mennesker eller andre kæledyr afhænger mængden af foderet, som hamsteren har brug for, af en række forskellige faktorer. Store stærke dyr spiser lidt mere end de små og mere spinkle dyr. Det samme gør sig gældende for en aktiv hamster, der for eksempel bruger masser af tid på at løbe på sit hamsterhjul, den har brug for mere foder end et mere stillesiddende dyr. Ældre hamstere kan også have behov for mindre foder.

    Som udgangspunkt anbefaler vi omkring 10 til 15 g hovedfoder som for eksempel Menu Vital til hamstere samt med hø og frisk vand. Udover dette kan du forkæle din hamster med snacks som Mini Carotties, som er en lækker belønning, der også giver hamsteren vitaminer. De populære Kräcker® gnaverstænger er også meget praktiske, da en hamster må arbejde hårdere for føden, ligesom det er tilfældet i naturen.

  • Hvorfor hamstrer en hamster?

    At hamstre er en del af en hamsters natur. I naturen sikrer det, at dyret har noget at spise selv i hårde tider. Hamstere der holdes som kæledyr viser samme adfærd, skønt det naturligvis ikke er nødvendigt.

    Når en hamster samler føde, skelner den ikke synderligt over, hvad den samler. Alt hvad der kan spises, tages med tilbage til dens gemmested og bæres i dens praktiske kæbeposer. Frugt eller grøntsager begynder over tid at rådne eller mugne. Med dette i tankerne bør en hamsters bur dagligt undersøges for gamle madrester. Grønt bør fjernes, hvorimod tørfoderet fint kan blive i hulen. Du bør også jævnligt tjekke sovekassen, da mange hamstere godt kan lide at gemme deres lager her.

  • Hvorfor kan min hamster godt lide frugt og grøntsager?

    De vildtlevende Guldhamsteres levesteder er tørre egne med meget lidt frugt. Deres foder består primært af kerner og en gang imellem også af insekter. Hamstere har derfor ikke brug for at spise store mængder frugt eller grønt. Disse fødevarer giver dog variation og supplerende vitaminer til hamsterens foder.  Friske frugter og grøntsager har også et højt indhold af vand og udgør et godt og sundt alternativ til hamstere, der ikke drikker meget vand.

    Du behøver ikke at bekymre dig om en hamster, der ikke kan lide at spise frugt. Alt hvad du behøver at gøre, er at sikre, at dit kæledyr altid har nok vand at drikke. Hvis det bliver nødvendigt, kan du give den vitamintilskud.

    Og hvad mere er, enhver hamster har sine egne særlige præferencer. Før du giver op, kan du prøve med forskellige typer af frugt og grønt. Til sidst finder du ud af, hvad hamsteren godt kan lide at spise.

  • Hvad består et sundt foder af?

    Et sundt foder lavet særligt til hamstere er nøglen til at give din hamster et langt og sundt liv.

    Som alle kæledyr stammer hamstere fra vilde dyr. Over tid har Guldhamsteren udviklet en særlig måde at spise og leve på. Naturen bør derfor altid være rollemodel, når en kælehamster skal fodres.

    En afbalanceret blanding som Vitakraft Menu Vital imødekommer hamsterens naturlige behov og indeholder alle de vigtige næringsstoffer, som den har brug for. Hvis din hamster spiser meget selektivt, kan der med fordel fodres med Vita® Special. Vita® Special er runde all-in-one pellets, hvor hver pellet indeholder det, som din hamster behøver for en sund ernæring, og hamsteren kan derfor ikke fravælge enkelte komponenter. Derudover har hamsteren også brug for hø som for eksempel VitaVerde® Alpehø og friske fødevarer som æbler, pærer, agurk, gulerødder eller kartofler. Da hamstere af natur er vant til at bruge lang tid, kræfter og energi på at finde deres føde, har de, når de holdes som kæledyr, brug for en erstatning for dette. Ellers keder de sig og bliver sløve! Originale Vitakraft Kräcker® gnaverstænger er perfekte til dette formål, da kæledyret må arbejde hårdere for føden, når de gnaver på disse lækre gnaverstænger.

  • Må hamstere spise chokolade?

    Chokolade er ikke godt for en hamster. Det kan gøre dem tykke og dovne. Derudover kan det også blive farligt for hamsteren, hvis den gemmer et stykke chokolade i kæbeposen, hvor chokoladen kan blive blød og klistre til kæbeposen.

    Selvfølgelig skal hamstere stadig have godbidder. Vitakraft sortimentet indeholder mange produkter, der både er lækre og sunde som for eksempel Mini Carotties, Loftys og Drops. Du kan bruge disse godbidder som belønning eller til at tiltrække din hamster. Sky og vagtsomme dyr kan lettere tilvænnes mennesker, hvis de får en godbid. Derudover kan selv hamstere godt lide variation i deres foder. Friske fødevarer som æbler, pærer, peberfrugter og agurk er også gode at bruge som godbidder.

  • Har en hamster brug for vand?

    Hamstere har også brug at drikke vand. En drikkeflaske bør derfor være en del af det første udstyr i alle hamsterbure. Du kan for eksempel bruge et lille stabilt vandfad. Da vandet hurtigt kan blive beskidt, og det derfor bør skiftes flere gange om dagen, giver det mere mening at placere vandfadet i en lidt forhøjet position, som for eksempel ovenpå soveafdelingen.

    Det er mere praktisk at bruge en speciel hamster drikkeflaske, hvori vandet forbliver rent og hamsterburet tørt. Hamstere kan instinktivt finde ud af at bruge en drikkeflaske.

    I en drikkeflaske kan vandet holde sig i flere dage. Indholdet bør dog skiftes dagligt eller senest hver anden eller tredje dag for at undgå, at bakterier og alger formerer sig i det stillestående vand. Vi anbefaler også drikken Vitakraft Aqua drink til hamstere.

  • Min hamster er overvægtig. Hvad kan jeg gøre?

    En moden Guldhamster vil veje mellem 140 og 180 g. Du kan veje din hamster ved at bruge en køkkenvægt, Det er en enkel og sikker måde, men pas på at hamsteren ikke hopper væk fra dig. Den sikreste måde er at veje din hamster i et transportbur eller i en papkasse. Vej først dyret i kassen og vej herefter kun selve kassen. Forskellen mellem de to tal vil fortælle dig, hvor meget hamsteren vejer.

    Hvis hamsteren virkelig er overvægtig, kan du reducere den mængde foder, som du giver den. Men for at undgå fordøjelsesproblemer bør du gå langsomt til værks og reducere lidt ad gangen.

    Ca. 10 g Menu Vital er for eksempel normal dagsportion. Herudover har dyret stadig brug for friske fødevarer og hø, også selvom den er på kur.

    De vigtigste er, at hamsteren får masser af motion. Den har brug for at løbe frit rundt og må have flere muligheder for at klatre og lave ”fitness”, som den for eksempel kan gøre i et hamsterhjul.

  • Hvorfor er varedeklarationen på emballagen nogle gange forskellig fra det, der står på hjemmesiden?

    Vi ændrer af og til på varedeklarationerne i overensstemmelse med lovmæssige ændringer af regler eller for at gøre foderet endnu mere velsmagende for dyrene. Disse ændringer betyder naturligvis, at produkternes emballage også skal justeres. Det kan også være, at nye lovmæssige ændringer vedrørende dyrefoder kun gælder varedeklarationen, og at opskriften derfor ikke behøver at blive ændret. I sådanne tilfælde ændrer vi også på produktets emballage.

    Når det er nødvendigt, kan vi hurtigt opdatere informationer og ændre billeder online, men det tager længere tid med detailhandlen, og derfor kan man nogle gange i perioder finde både nye og gamle opskrifter samt nye og gamle emballager i butikkerne.

  • Er der sukker i hamsterfoder? Er det tilladt?

    Vidste du, at de fleste Vitakraft produkter til gnavere produceres ved hjælp af sukkerfrie opskrifter?

    Faktisk er der i 95 % af vores hovedfoder ikke tilføjet sukker!

    For objektivt at kunne diskutere sukker og dets vigtighed er det først og fremmest vigtigt at kende til de mange forskellige typer af sukker. De mest almindelige kendte er frugtsukker, druesukker og laktose. Udover at have forskellig oprindelse har de også forskellige kemiske strukturer. Sukker er en naturlig del af alle fødevarer, og det er også et naturligt produkt af planters fotosyntese, og alle levende væsner har brug for denne energikilde. Sukkeret konsumeres enten direkte eller bliver frigivet af andre kulhydrater under stofskifte. Hamsterens naturlige foder indeholder også en vis mængde sukker i for eksempel planterrødder, urter, grøntsager og frugt.

    Hvis du af princip gerne vil fodre med sukkerfrie opskrifter, har Vitakraft et enormt udvalg. Der tilsættes ikke sukker til de fleste Vitakraft produkter, især ikke dem som fodres i større mængder, hvilket er det meste hovedfoder med andre ord.

    Hvis sukker tilsættes, hvilket nogle gange er nødvendigt for eksempel af tekniske grunde, er vi særligt opmærksomme på at sikre, at sukkerindholdet/ den samlede mængde holdes lavt og passende. Derudover garanterer vores opskrifter, det råmateriale og de sukkervarianter, som vi bruger, let fordøjelighed.

  • Hvor stort bør et hamsterbur være?

    Så stort som muligt! Hamstere kan godt lide at bevæge sig meget. I naturen bevæger de sig over lange distancer i deres søgen efter føde. Det er derfor vigtigt, at de får mange muligheder til at motionere. Og jo mere plads de har til rådighed, jo bedre.

    Hamsterburets gulvplads bør give masser af frihed til at løbe. Udstyret bør også være egnet til en hamster, så dyret har et sikkert hjem. Klatregrene, en ny etage og et hamsterhjul giver afveksling og mulighed for motion.